Het plaatsen van een inbouwdoos

Tegenwoordig wordt in vrijwel alle huizen de elektriciteit ingebouwd in de muur. Bij oude huizen komt het echter nog regelmatig voor dat de elektriciteitsbuizen op de muur bevestigd zijn. Het ziet er echter een stuk mooier uit wanneer alles netjes weggewerkt wordt. Bij het aanleggen van elektra in uw muur, moet u altijd een inbouwdoos plaatsen.

Inbouwdoos

Wanneer u elektra aan gaat leggen en ervoor kiest om alles in de muur te verwerken, moet er bij ieder toekomstig elektriciteitspunt een inbouwdoos in de muur aangebracht worden. De gaten voor deze inbouwdozen boort u met een gatenboor. Deze heeft precies de doorsnede van de doos achter het elektriciteitspunt. De gatenboor plaatst u op een boormachine. Het is van belang dat u de gaten voor de inbouwdoos precies op de plek boort waar u later uw stopcontact of schakelaar wilt plaatsen.

Gaten boren

Wanneer u de gatenboor eenmaal op de boormachine geplaatst heeft, kunt u beginnen met boren. Druk de boor zachtjes tegen de muur en zet vooral niet teveel kracht. Laat de boor het werk doen. Zorg er altijd voor dat de boormachine recht op de muur staat. Wanneer de gatenboor zijn maximale diepte heeft bereikt, kunt u met een hamer en een beitel de koker uit de muur slaan en de inbouwdoos plaatsen.Call Now Button