Schade als gevolg van een blikseminslag verhelpen  

Heeft u te maken gehad met een blikseminslag in uw woning? De kans is groot dat er bij de blikseminslag schade aan de elektra in uw huis is ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan elektriciteitskabels waarbij het omhulsel van de elektriciteitskabel gesmolten is, elektrische apparaten die niet meer goed functioneren, enzovoorts. Bij een blikseminslag komt er een dermate grote hoeveelheid stroom vrij, dat het voor de elektrische apparaten in huis niet langer mogelijk is om hier op de juiste wijze mee om te gaan. Als gevolg hiervan zijn de elektrische apparaten in een keer kapot. Door de hulp van de elektriciens van ons elektricienbedrijf in te schakelen bent u ervan verzekerd dat de schade aan de elektra op de juiste wijze hersteld wordt.

Elektra in huis controleren na een blikseminslag

Na een blikseminslag doet u er goed aan om de elektra in huis direct door een elektricien na te laten kijken. De elektricien loopt hierbij alle elektriciteitskabels af om te kijken of er sprake is van slijtage of andere beschadigingen. Door de kapotte elektriciteitskabels direct te laten vervangen is de kans op verdere kortsluitingen of stroomstoringen in uw woning minimaal. U moet er immers niet aan denken, dat u kort na een blikseminslag opnieuw met een kortsluiting en bijbehorende stroomstoring te maken krijgt!

Hoe voorkom ik schade bij een blikseminslag?

Gelukkig is het relatief eenvoudig om schade te voorkomen bij een blikseminslag in huis. U voorkomt dit onder meer door de elektrische apparaten in uw woning direct uit het stopcontact te trekken. Op die manier kan er geen grote hoeveelheid stroom door de elektrische apparaten lopen bij een blikseminslag.

Wilt u meer weten over het voorkomen van schade bij een blikseminslag in huis? Vraag naar het advies van onze elektriciens. Zij kunnen u hier meer over vertellen!Call Now Button