Veelgestelde vragen

Direct een antwoord

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we hieronder alle veelgestelde vragen van onze klanten opgesomd. Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op, door te bellen naar 079-7820547.

 

Wij verlenen alle elektricienswerkzaamheden:

  • Alles rondom groepenkasten
  • Elektra aanleggen
  • Elektromonteur algemeen
  • Storingen en kortsluiting

Wij zijn actief in regio Zoetermeer.

Dit kunt u gemakkelijk doen, door te bellen naar 079-7820547.

In het geval van een kortsluiting springen de stoppen. Dit is om te voorkomen dat de elektriciteitsdraden een brand veroorzaken. Het is belangrijk om uit te zoeken welk apparaat de kortsluiting heeft veroorzaakt, deze moet namelijk gerepareerd worden. Dit kunt u doen door de stekkers van alle apparaten binnen de groep uit het stopcontact te halen. U kunt dan de stop vervangen of de aardlekautomaat weer inschakelen. Vervolgens steekt u ze om beurten weer in het stopcontact om zo te zien wanneer er weer kortsluiting ontstaat.

Met behulp van uw aardlekschakelaar kunt u controleren of het probleem bij uw woning ligt of dat het een lokaal probleem is. Als er geen problemen te vinden zijn in de meterkast, maar de aardlekschakelaar uit staat, kunt u deze omzetten. Gaat deze meteen weer uit? Dan gaat het om een lokale stroomstoring. Behalve dit melden kunt u dan niet veel doen. Ligt het probleem bij u? Probeer er dan achter te komen wat het probleem heeft veroorzaakt en neem contact op met Elektricien Elektrostoring.

Als u te veel apparaten op een groep aansluit, kan er kortsluiting ontstaan. Elke groepenkast moet één hoofdschakelaar hebben en minimaal twee aardlekschakelaars. Daarnaast mag u maximaal vier eindgroepen achter één aardlekschakelaar plaatsen. Mocht u meer groepen en schakelaars nodig hebben dan dit, dan is het verstandig om uw groepenkast uit te breiden en zo problemen te voorkomen.

Het is belangrijk om niet te veel apparaten op één groep aan te sluiten, dit geldt voor alle apparaten. Overbelasting zorgt voor kortsluiting. Naast kortsluiting kunt u overbelasting ook herkennen aan stekkers die wel heel warm worden. Verkleurde stopcontacten en een brandgeur wijzen vaak ook op overbelasting. Als deze punten goed in de gaten houdt kunt u op tijd ingrijpen door bijvoorbeeld een nieuwe groep aan te leggen. Zo kunt u kortsluiting voorkomen.

Niet alle lampen gaan even lang mee of gebruiken evenveel energie. Er kan dus wel degelijk energie worden bespaard met bepaalde lampen. Spaarlampen en ledlampen zijn de beste soort lampen om te kiezen als op de energierekening wil letten. Deze lampen gaan lang mee zonder dat ze heel veel energie vreten. Daarnaast kan een dimmer ook energiebesparing opleveren, omdat u dan zelf kunt bepalen hoe fel de lamp moet schijnen.

Waarom kiest u voor ons?

  • Allround elektriciens
  • Storingen en kortsluiting
  • Specialist van alle elektra
  • Storingsdienst voor nood 24/7
Call Now Button